Taalzeker is een eenmanszaak (eenvrouwszaak), die ik – Emily Palmer – heb opgericht om me in alle vrijheid bezig te kunnen houden met mijn interesses: taaltrainingen en workshops geven, educatief materiaal ontwikkelen, redigeren en corrigeren … Als het maar met taal te maken heeft!

Taalzeker is mijn passie omdat:

  • ik ervan houd anderen iets te leren;
  • ik gek ben op zowel de Franse als de Nederlandse taal;
  • ik een pietje precies ben en het leuk vind de puntjes op de i te zetten;
  • ik graag betrokken ben bij mijn klanten;
  • ik van afwisseling houd;
  • ik veel positieve energie krijg van leuke opdrachten.

Wie ben ik?
Bekijk de introductievideo van mijn webcolleges Frans voor de LOI.

Tijdens mijn studie Franse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Utrecht (1997-2001) heb ik mij verdiept in taalverwerving: hoe leren mensen een taal? De passie om anderen een taal te leren was hiermee geboren.

Wat doe ik?
Ik geef al meer dan vijftien jaar met veel plezier taaltrainingen Nederlands aan anderstaligen. In de workshops schrijfvaardigheid leer ik je de puntjes op de i te zetten en correcte en heldere teksten te schrijven. Daarnaast geef ik workshops voor NT2-docenten. Ook ontwikkel en redigeer ik lesmateriaal voor Nederlands en Frans. Tot slot kun je bij mij terecht voor correctiewerk.

Ik ben doctorandus in de Franse taal en cultuur en heb daarnaast een vertaalopleiding en een specialisatie juridisch vertalen gevolgd (ITV en SIGV). Ik ben bevoegd om beëdigde vertalingen te verzorgen. Op dit moment richt ik me echter volledig op het geven van taaltrainingen en het ontwikkelen en redigeren van educatief materiaal.