Workshops voor NT2-docenten

Ben je docent NT2 of wil je graag NT2-lessen gaan geven? Taalzeker biedt een reeks interessante workshops aan om jezelf verder te ontwikkelen als docent. De workshops zijn bedoeld voor docenten die lesgeven aan hoogopgeleide anderstaligen. Het maakt niet uit of je lesgeeft aan groepen of individuen en of je veel of weinig ervaring hebt: iedereen is welkom!

Je kunt je opgeven voor alle drie de workshops – dan ontvang je bovendien een leuke korting:-) – maar je mag natuurlijk ook aan één of twee workshops deelnemen. De workshops kunnen ook incompany gegeven worden. Neem contact met me op voor een vrijblijvende offerte.

Klik op de workshops voor meer informatie.

Workshop 1 – Grammatica & NT2: wat doe je ermee?
Workshop 2 – Werkvormen: variatie is leuk!
Workshop 3 – Feedback geven: goed gedaan:-)

Wil je weten wat de deelnemers ervan vonden? Lees dan hun enthousiaste reacties.

Plaats: de workshops vinden plaats in De Pionier in Utrecht.
Data: als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief van Taalzeker, dan laat ik je weten wanneer de workshops weer gegeven worden.
Tijd: van 9.30 tot 12.30 uur.
Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 12.
Prijs: € 135,- per workshop. Schrijf je je in voor alle drie de workshops? Dan profiteer je van een mooie korting: je betaalt dan slechts € 350,-. Een korting dus van maar liefst € 55,-! Als je deelneemt aan de eerste workshop en je daarna alsnog inschrijft voor de andere twee workshops, profiteer je ook van deze aanbieding. Genoemde prijzen zijn exclusief btw (21%), maar inclusief koffie, thee en koekjes.

Ik hoop je bij één of meerdere workshops te zien!

 

Beschrijving van de workshops

Workshop 1 – Grammatica & NT2: wat doe je ermee?

Geef je les aan hoogopgeleide anderstaligen en weet je niet goed wat je met grammatica aan moet in je les? Twijfel je over de manier waarop je de regels aanbiedt? Wat moet je bijvoorbeeld met het woordje ‘er’? Hoe bied je de onregelmatige verleden tijden aan? Waarom zeggen we eigenlijk ‘lekker weer’, maar ‘lekkere koffie’? Voor veel cursisten is grammatica een prettig hulpmiddel om zich het Nederlands beter eigen te maken. Wil je weten wat je moet uitleggen en hoe je dat kunt doen? Dan is deze interactieve workshop een mooie kans om dat te leren.

We bekijken kort enkele theorieën over het onderwijzen van grammatica en we bespreken het gebruik van termen in de les. Daarna krijg je voorbeelden aangereikt voor het aanbieden van grammaticaregels. Vervolgens ga je er zelf actief mee aan de slag. Pas de tips en ideeën toe en voel je zekerder in je lessen!

Voor deze workshop kun je je op dit moment niet inschrijven. Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief van Taalzeker, dan laat ik het je weten als de workshop weer wordt aangeboden.

 

Workshop 2 – Werkvormen: variatie is leuk!

Heb je behoefte aan meer afwisseling in je les? Zou je wel wat interessante werkvormen kunnen gebruiken? Volg dan deze workshop!

We bekijken verschillende werkvormen die je in je lessen kunt gebruiken. Wat kun je doen om woorden te herhalen, met welke ‘warmer’ kun je een les beginnen en hoe kun je een les op een leuke manier beëindigen? Ook besteden we aandacht aan het gebruik van videomateriaal in de les. Verder maak je kennis met interessante apps en digitale werkvormen.

Laat je inspireren door deze workshop en pas de nieuwe werkvormen meteen toe in je NT2-lessen.

Voor deze workshop kun je je op dit moment niet inschrijven. Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief van Taalzeker, dan laat ik het je weten als de workshop weer wordt aangeboden.

 

Workshop 3 – Feedback geven: goed gedaan:-)

Goede feedback geven is heel belangrijk in je les. Dat weet je waarschijnlijk wel, maar hoe doe je dat eigenlijk? Ontdek het in deze workshop!

We besteden aandacht aan verschillende soorten feedback. Ook kijken we naar het doel: wat wil je met je feedback bereiken? Je maakt kennis met het sandwichmodel en gaat aan de slag met het verbetervel. Verder bespreken we interessante casussen en je geeft elkaar … juist ja, feedback.

Cursisten die goede feedback krijgen, voelen zich zekerder bij het leren van de Nederlandse taal en hebben meer plezier in de les – wat het leerproces uiteraard ten goede komt!

Voor deze workshop kun je je op dit moment niet inschrijven. Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief van Taalzeker, dan laat ik het je weten als de workshop weer wordt aangeboden.

 

Een greep uit de evaluaties

  • Veel activiteit van de deelnemers zelf; leren door doen: aan den lijve ondervinden.
  • Ik vond het een zeer leerzame ochtend, dus ik ben blij dat ik me opgegeven heb!
  • Prima sfeer en prettige manier van lesgeven.
  • Veel interactie, nieuwe ideeën en tips, bewustwording dankzij de Deense les, veel nieuwe leuke werkvormen, eyeopener: veel info met weinig moeite.
  • Twintig jaar in het vak en toch weer nieuwe werkvormen geleerd vandaag!
  • Het heeft me ervan bewust gemaakt hoe belangrijk het is om een training te verzorgen. Dat zit soms in kleine dingen, zoals gelamineerde kaartjes.
  • Leuk en goed verzorgd.
  • Veel humor.
  • Nuttig! Goed evenwicht tussen theorie en praktijk.
  • Dankzij jouw workshops sta ik zekerder voor de klas.