Wil je Taalzeker inschakelen voor het ontwikkelen van lesmateriaal? Dat kan! Ik heb ruime ervaring als auteur en als redacteur van educatief materiaal voor Frans en Nederlands als tweede taal (NT2).

Ik ben nauwkeurig, betrouwbaar en creatief. Als redacteur vind ik het bovendien belangrijk om goed contact met het team te hebben en het werk van de auteurs op een prettige manier van feedback te voorzien. Dat wil zeggen: kritisch, maar positief!

Nederlands naar perfectie, Libre Service, zakelijk Frans en meer

Om je een indruk te geven van mijn werkzaamheden als auteur en redacteur, volgt hieronder een overzicht.

Nederlands naar perfectieSamen met Miranda van ’t Wout heb ik Nederlands naar perfectie geschreven, een lesmethode voor hoogopgeleide anderstaligen. De uitgave brengt cursisten van niveau B2 naar niveau C1. Het boek is in mei 2015 verschenen bij uitgeverij Coutinho.

Voor ThiemeMeulenhoff ben ik werkzaam als eindredacteur van de nieuwe editie van Libre Service, een lesmethode Frans voor havo en vwo in de bovenbouw. Ook schrijf ik vier keer per jaar de Flash infos, de nieuwsbrief voor docenten Frans, met lesopdrachten, nieuwe media en tips.

Verder heb ik van de methode Carte Orange de examenmodules vmbo geredigeerd en ook de eindredactie gedaan van De Digitale Klas, een educatief product dat interactief lesgeven met het digibord mogelijk maakt. Daarnaast heb ik toetsen en extra lesmateriaal ontwikkeld voor het vak Frans in de bovenbouw (havo en vwo).

In opdracht van de LOI heb ik de cursus Zakelijk Frans geschreven. Verder heb ik tien webcolleges opgenomen waarin ik lastige Franse grammaticaregels uitleg. Deze colleges horen bij de cursussen Frans voor gevorderden en Frans voor meergevorderden. Bekijk de introductievideo van de webcolleges.

Voor Training Online heb ik twee digitale trainingen gemaakt: ‘Werkwoordspelling, nooit meer problemen met d’s en t’s’ en ‘Spelling, Nederlands schrijven zonder fouten’. Helaas zijn de trainingen van Training Online niet meer te downloaden.

Als je meer informatie wilt over het ontwikkelen en redigeren van educatief materiaal of over andere diensten van Taalzeker, neem dan gerust contact met mij op. Op aanvraag stuur ik je geheel vrijblijvend een offerte.

Op alle diensten zijn de de algemene voorwaarden van Taalzeker (pdf) van toepassing.